Türkiye Hemofili Derneği olarak, 16 Mayıs 2026 tarihinde İstanbul Üniversitesi iş birliğiyle gerçekleştirdiğimiz Türkiye Hemofili Aile Festivali’nde hasta ve hasta yakınlarımız, hekimlerimiz, sağlık profesyonellerimiz ve Yönetim Kurulu üyelerimizden oluşan 163 katılımcıyla bir araya geldik.
Festivalde; hemofiliyle yaşam konusunda bilgi ve deneyim paylaşımını desteklemek, hastalarımızın ve ailelerinin hastalık yönetimine ilişkin bilgi ve becerilerini geliştirmek ve kuşaklar arası deneyim aktarımını güçlendirmek amacıyla çeşitli etkinlikler gerçekleştirdik.
Aile söyleşilerinin yanı sıra toplam 8 farklı stant ve atölyede Yöresel Lezzetler, Diş Hekimliği, Fizyoterapi, Self İnfüzyon, El Emeği ve 3D Uygulama alanlarında katılımcılarımız bilgi edinme, uygulama yapma ve deneyim paylaşma fırsatı buldu.
Çocuklarımız ve gençlerimiz için düzenlenen Survivor parkuru, badminton ve dart turnuvaları ile fiziksel aktivite ve sosyal katılım desteklendi. Bilgiyi, deneyimi ve dayanışmayı bir araya getirdiğimiz festivalimize katılan ve katkı sunan herkese teşekkür ederiz.