×

Belçika Kraliçesi Queen Mathilde of Belgium, İstanbul Üniversitesi Rektörü ve dernek başkanımız Prof. Dr. Bülent Zülfikar ile Görüştü

Bugün, hemofili ve nadir hastalıklar alanında yürüttüğümüz çalışmalar kapsamında çok kıymetli bir uluslararası buluşmada Türkiye Hemofili Derneği olarak yer almaktan büyük onur ve mutluluk duyduk.

Belçika Kraliçesi Queen Mathilde of Belgium ile İstanbul Üniversitesi Rektörü ve dernek başkanımız Prof. Dr. Bülent Zülfikar’ın ev sahipliğinde gerçekleştirdiğimiz görüşmede; derneğimizi temsilen Doç. Dr. Başak Koç Şenol, Melike Aktaç ve Sare Bahar Zülfikar’ın katılımıyla hemofili alanındaki farkındalık çalışmaları, hasta erişimi, psikososyal destek hizmetleri ve özellikle tedaviye ulaşmakta zorluk yaşayan aileler için yürüttüğümüz projeler hakkında bilgi paylaşımında bulunduk.

Ayrıca, Belgian Economic Mission to Türkiye Symposium kapsamında ülkemizde nadir hastalıklar ve hemofili alanında yürütülen çalışmaların uluslararası platformlarda ele alınmasını son derece değerli buluyoruz.

Dernek olarak; yalnızca bilimsel gelişmeleri takip etmeyi değil, aynı zamanda hastaların yaşam kalitesini artıracak sürdürülebilir iş birlikleri kurmayı da önceliğimiz olarak görüyoruz. Yürüttüğümüz farkındalık çalışmaları ve hazırlıklarını sürdürdüğümüz sempozyum projeleriyle bu alandaki görünürlüğü artırmayı hedefliyoruz.

Hem ulusal hem uluslararası düzeyde kurulan her temasın, hemofili camiası için daha güçlü bir gelecek adına önemli bir adım olduğuna inanıyoruz. 🇹🇷🇧🇪


Today, we, as the Hemophilia Society of Türkiye, are deeply honored and delighted to participate in a very valuable international meeting as part of our work in the field of hemophilia and rare diseases.

During the meeting welcoming Queen Mathilde of Belgium and hosted by the Rector of Istanbul University and our society president, Prof. Dr. Bülent Zülfikar, our society was represented by Assoc. Prof. Dr. Başak Koç Şenol, Melike Aktaç, and Sare Bahar Zülfikar. We shared information about our awareness campaigns in the field of hemophilia, patient access, psychosocial support services, and especially our projects for families facing difficulties in accessing treatment.

Furthermore, we highly value the opportunity presented at the Belgian Economic Mission to Türkiye Symposium to discuss the work carried out in our country in the field of rare diseases and hemophilia on an international platform.

As a society, we prioritize not only following scientific developments but also establishing sustainable collaborations that will improve the quality of life for patients. Through our awareness campaigns and the symposium projects we are preparing, we aim to increase visibility in this field.

We believe that every contact established, both nationally and internationally, is an important step towards a stronger future for the hemophilia community. 🇹🇷🇧🇪